29.05.2017

Kremalı yumuşak çörek tarifi

MALZEMELER

Sünger malzemeleri
Çeyrek bardak su
2 çay kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 yumurta sarısı
1 bardak krema
Çeyrek bardak süt
Hamuru için 
3.5 bardak un
Çeyrek bardak şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım bardak tereyağı
Dolgusu için
2 yumurta
3 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı un
1 bardak süt
1 çay kaşığı vanilin
Üzeri için
2 yumurta beyazı
2 tatlı kaşığı süt
Parlayan şeker
6 tatlı kaşığı çilek reçeli

YAPILIŞI

Sünger yapmak için:
Küçük bir kaseye veya büyük fincan suya, maya, şeker, yumurta sarısı, krema ve süt karıştırın; kenara koyun.
Hamuru yapmak için:
Büyük bir karıştırma kabında, un, şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağını dörtte bir olacak şekilde parçalara bölün ve malzemelere ilave edin. Daha sonra karışımı çırpıp yoğurmaya başlayın.
Süngeri, hamur karışımı kasesine dökün ve sadece eşit nemlendirilinceye kadar karıştırın. Hamur yumuşak fakat yapışkan olmayacaktır. Kaseden çıkarın, hamuru bir dikdörtgene koyun, plastikle sarın ve 12-24 saat buzdolabında saklayın.
Dolgusu için: 
Yumurtaları, şekeri ve unu küçük bir tencerede birlikte çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyin. Topakları önlemek için çırpın. Karışımı, orta derecede ısınarak kavurun, sürekli karıştırın, kalınlaşıncaya kadar ve kabarcıklar ortasına kadar gelene kadar karıştırın. Isıdan alın ve vanilini karıştırın. Plastik kaplayıp yüzeye bastırın ve iyice soğutun.
Hamuru şekillendirme: Buzdolabından soğutulmuş hamur dikdörtgenini çıkartın ve 10 dakika kadar tezgahın üzerine bırakın. Plastikten çıkarın, unlanmış bir yüzey üzerine yerleştirin ve hamuru bir dikdörtgen halinde döndürün. Hamuru sanki mektup katlar gibi şekillendirip katlayın. Hamuru kesmeden ve şekillendirmeden önce buzdolabında 1 saat bekletin ve dinlendirin.
Bir araya getirmek için: Hamuru yarıya bölün. Her yarıyı ortalama 40 cm'lik bir kareye kaydırın ve her birinden ortalama 10 cm'lik dokuz kare kesin. Her karenin ortasına dolum 1 çorba kaşığı koyun ve her kare köşelerini sıkıca bastırarak merkezdeki muhallebik içine sokun. Doldurulmuş kareleri fırın tepsisine aktarın. Kapağı kapatın ve fırını 180 derece kadar önceden ısıtırken 35 dakika kadar bekletin.
Süsleme için
Yumurta aklarını sütle çırpın. Toplanan hamur işleri için fırça yapın. Yumurta yıkanmış hamur işlerine parlayan şeker serpin.
22 ila 25 dakika hamur işlerini altın sarısı kahverengi renkte oluncaya kadar pişirin. Onları fırından çıkartıp bir rafta soğutun; Soğuduğunda, her kurabiyenin ortasına bir kaşık dolusu reçel koyun
mynet

Related Posts

Kremalı yumuşak çörek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.