28.06.2017

Safranlı pilav tarifi

Safranlı pilav tarifi....

  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • biraz tuz
  • 1 yemek kaşığı safran
YAPILIŞI:Pirincin duru suyu çıkıncaya kadar yıkıyoruz (yaklaşık 3 kez)Suyunu süzüp biraz bekletiyoruz.Bu arada tencereye tereyağını sıvı yağı,ardından pirinçleri de ilave ettikten sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavuruyoruz(10-15 dk.)Kaynar suyu pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz.Üzerine tuz ve 1 tatlı kaşığı safranı ekleyip,sarı rengi bütün tencereye dağılana kadar karıştırıyoruz.Ocağın altını kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz(bazı pirinçler normalden daha fazla su çeker o zaman pirincin pişip pişmediğini kontrol edip pirinç sertse biraz daha kaynar su ilave ediyoruz)Pilavın üzerine kağıt havlu serip 15 dk. kadar demlenmeye bırakıyoruz.

yemektarifleri.com

Related Posts

Safranlı pilav tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.