31.10.2017

Patates püreli tavuk kavurma tarifi

Patates pireli tavuk kavurma tarifi işte size bir tavuk yemeği daha tavutan yapacağınız o kadar çeşitli yemekler varki bir taneside patates püreli tavuk kavurma tarifi.....

Malzemeler

500 gr tavuk göğüs eti
1 adet soğam
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
2 su bardağı garnitür
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 çay bardağı sıcak su
tuz
karabiber



püresi için

4 t ane haşlanmış patates
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
tuz
karabiber

Üzeri için

4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun kıydığınız biberide ekleyip 2 dakika kavurun. Tavla zarından daha küçük doğranan tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun toz biberi ekleyip karıştırın suyunu tuzunu garnitürü ve karabiberi ekleyin 5 dakika kısık ateşte pişssin altını kapatın Püre için patatesleri iyice ezin süt, yarım su bardağı kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir fırın kabına tavuklu harçı alıp üzerini düzenleyin üzerine patates püresini ekleyin rendelenmiş kaşarlarıda serpin 190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pişene kadar pişirin.

Related Posts

Patates püreli tavuk kavurma tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.