28.01.2018

Cezerye tarifi

Cezerye tarifinde bulunan mis gibi tarçın ve Hindistan cevizi kokusu hem damak tadınızı şenlendirecek hem de tatlı atıştırmalıklar denemenizi sağlayacak. Hazır satılan cezeryeler yerine evinizde sağlıklı bir şekilde cezerye tarifi hazırlayabileceksiniz. Cezerye tarifi ve cezerye nasıl yapılır sorusunun cevaplarını vermiş olduğumuz tariften öğrenebilirsiniz.



Malzemeler
•    5 adet kırmızı elma
•    1,5 paket petibör bisküvi
•    1 fincan dövülmüş ceviz
•    5 yemek kaşığı toz şeker
•    Hindistan cevizi
•    Tarçın
Cezerye nasıl yapılır?
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Tencereye boşaltın, üzerine toz şekeri ilave edip elmalar yumuşayıncaya kadar şirin. Pişen elmaların üzerine tarçın ekleyin ve soğumaya bırakın. Daha sonra parçalanmış bisküvileri ve dövülmüş cevizleri elmaların üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. İsteğinize göre cezeryelere şekil verip Hindistan cevizine bulayın. Dilerseniz üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.
Cezerye yapımı püf noktaları 
1- Cezeryeye Hindistan cevizi dışında toz fıstıkla bulayıp servis edebilirsiniz. Aynı zamanda malzemeleri zenginleştirmek adına içerisine kuru üzüm veya cevizde ekleyebilirsiniz.
2- bisküvileri çok fazla ezmeden karışımın içerisine ilave etmelisiniz. Bunun nedeni cezerye soğuk olarak servis edildiğinden keserken kıvamının dağılmamasını sağlamaktır.
3-  bunların dışında içerisine aroma vermesi açısından içerisine portakal kabuğu ve limon kabuğu ekleyebilirsiniz.
4-  elmalar suyunu iyice salıp çekinceye kadar kavurma işlemine devam edilmesi gerekmektedir.
MİLLİYET

Related Posts

Cezerye tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.